Allereerst vraag jij je misschien wel af; Wat is een tweelingziel? Met de term ‘tweelingziel´ ansich heb ik niet veel, tegelijkertijd geeft een woord helderheid over wat iets is. Voor mijn eigen proces is dit enorm waardevol geweest, want op die manier kon ik de vraag gaan onderzoeken en ontving ik de juiste kennis over wat er precies gebeurde. Ik kreeg bevestigd dat ik niet gek was geworden en dit toch écht een ‘ding’ is.

Ik geloof dat in deze tijd steeds meer mensen zijn of haar tweelingziel ontmoet of nog zal ontmoeten. Het is een pittige reis die naast het ervaren van een immens grote liefde ook vele dieptepunten kent en precies dit is de reden waarom ik in deze blog mijn inzichten met je deel.

Doordat niet iedereen dit meemaakt kan deze reis behoorlijk eenzaam zijn en kun jij je onbegrepen voelen. Door te begrijpen wat het is en waarom het gebeurt doorloop je het proces met meer gemak en plezier. Je zet groeipijn om in een kracht.

Ben je benieuwd naar mijn visie op de tweelingzielenreis? Lees dan gauw verder, want het is mogelijk dat ook jij op de tweelingzielenreis zit.


Velen zijn op zoek naar hun soulmate, dit is iets anders dan een tweelingziel. Een soulmate heeft een eigen ziel en hier kun je er veel van hebben, van een tweelingziel heb je er maar één waar je een over-ziel mee deelt. Wanneer je elkaar voor het eerst ontmoet is er op die laag een diepgaande herkenning die in dat moment alles in beweging zet, zowel bij jou vanbinnen als in je externe wereld.

Allebei in een ander lichaam en met een eigen persoonlijkheid. Je bent echter energetisch gezien complementair aan elkaar, zoals bij yin en yang. Er is een mannelijke en een vrouwelijke polariteit, los van welk geslacht je bent draag je de energie van beide polariteiten in je.

De ontmoeting heeft een hoger doel dan in een fysieke relatie te komen. Namelijk dat je apart van elkaar de beste versie van jezelf wordt en in onvoorwaardelijke liefde gaat leven.

Je dient je vrij te maken van je ego.

Tweelingzielen hebben de gezamenlijke taak om de frequentie van de aarde te verhogen, de kracht van onvoorwaardelijke liefde draagt bij om van deze wereld een mooie meer liefdevolle plek te maken.

Twinflames ontmoeten elkaar op het exacte moment dat zij er aan toe zijn om die innerlijke reis te maken. Eenmaal eraan begonnen is er geen weg meer terug en zit je op de twinsoul-journey oftewel de reis naar je authentieke zelf.

Vanaf het moment van de ontmoeting met je andere helft komt er bij beide een innerlijk proces op gang dat gepaard gaat met een rollercoaster aan emoties. Je doorvoelt zowel diepgaande liefde in het prille begin als hartverscheurende pijn in de fase van separatie.

In deze bijzondere connectie gaat de vrouwelijke energie voorop en de mannelijke volgt, die overigens de reis op heel andere wijze beleeft.

Eerst is er de bubble-lovefase waarin beide twins worden geactiveerd, doordat je elkaars (energetische) hart openbreekt en als het ware omhoogtilt. De liefde voor elkaar is groots en overweldigend. Je herkent bij de ander het deel van jou dat nog onderontwikkeld is en die je gaandeweg mag integreren.

Je bent elkaars spiegelziel.

Na een periode van totale bliss en oneindigheid ontstaat er iets waardoor jullie in de separatie-fase terecht komen. Deuren sluiten en ineens lijkt ‘samen’ onmogelijk waardoor je diep getriggerd raakt in onverwerkte pijnstukken van het verleden. Dit legt bloot waarin je zelf nog niet compleet bent en ook de stukken waar je nog onvoldoende zelfliefde hebt worden zichtbaar. De bedoeling is om onvoorwaardelijk van jezelf te gaan houden, want een relatie tussen tweelingzielen is gebaseerd op liefde zonder enige voorwaarden. 

Alles wat niet authentiek is en vanuit je ego komt zoals oordelen, afhankelijkheid, angst, jaloezie, manipulatie, onzekerheden etc. komt naar de oppervlakte zodat het kan transformeren naar liefde en je hiervan vrijmaakt.

Wanneer je dan helder ziet wat er dieper gezien in jou verborgen ligt kun je helen en groeien naar die verbeterde versie van jou. Op afstand help je elkaar naar een hoger plan, zodat je je missie kunt gaan uitvoeren en je leven inrichten zoals die ook is bedoeld.

Op het gebied van innerlijk werk is dit absolute topsport en de periodes in ‘the dark night of the soul’ voelen aan als intense rouwprocessen. We zijn geneigd om pijn af te stoten en te projecteren op de ander, want je ego denkt in separatie en gelooft dat alleen die ander je compleet kan maken. Deze reis dwingt je als het ware tot volledige overgave en de heelheid in jezelf te vinden zodat je in je kracht komt, je mooiste leven weet te realiseren en het daagt je uit om dit proces als het meest waardevolle geschenk te gaan zien.

Lorraine Vesterink is de oprichtster van Twin Soul School waarin ze haar missie verspreidt door zoveel mogelijk tweelingzielen in onvoorwaardelijke liefde samen te brengen. Onlangs heeft zij een boek geschreven over hoe je kunt samenkomen met je tweelingziel welke via mij te bestellen is. Mail mij voor meer informatie.

Herken je wat ik hier schrijf en zou je graag iets willen delen of persoonlijke begeleiding willen op jouw reis? Reik dan gerust naar me uit. Liefs Wendy