De drang naar een hevige verliefdheid is een roep van je ziel voor innerlijke groei.

Ik kan het niet helpen dat deze blog een beetje aanvoelt als een spoiler alert alleen wil ik je meegeven dat die zo niet is bedoeld. Wel als een uitnodiging om verder te kijken dan alleen een (fysieke) aantrekkingskracht en te onderzoeken waar het je misschien iets wil vertellen. In het tweede gedeelte van deze blog lees je hoe het nog leuker wordt!


Met deze blog neem ik je mee in een diepere betekenis van verliefdheid. We zijn zo geprogrammeerd te geloven dat een enorme liefde die dan vrijkomt uitsluitend ervaren kan worden met de persoon tot wie jij je voelt aangetrokken. We zijn geneigd om alle overweldiging op de ander te projecteren alleen loop je daarmee het risico op zelfverlies. Ze zeggen immers niet voor niets dat liefde blind maakt.

Een plotselinge verliefdheid kan iedere uitgebluste man of vrouw weer tot leven doen wekken en naar grotere hoogtes leiden. Je hart opent zich en als de liefde wederzijds is til je elkaar op naar hogere dimensies waar je beleving van alles om je heen vele malen lichter is en negativiteit geen podium krijgt. Niets van de ander kan jou nog van gedachten doen veranderen. Je wilt bij degene zijn want je bent zeker van wat je voelt en droomde je al tijden van. Wat mogelijk een dealbreaker zou zijn kan in deze fase gemakkelijk door de vingers worden gezien en eventuele rode vlaggen onopgemerkt blijven. Lees verder voor een ander perspectief op verliefd zijn.


Wanneer je eens goed verliefd bent geworden dan weet je dat deze gevoelens lastig zijn te evenaren. En waarschijnlijk ben je ook tot de ontdekking gekomen dat die fase van pure extase langzaam maar zeker uitdooft. Even verder in de relatie kan wat eerder zo aantrekkelijk voor je was nu tot je grootste ergernis behoren.

Wat de ander je op voorhand laat zien is wat er bij jou nog ontdekt kan worden. (het is nooit klaar!) Mis je richting in je leven? Is het passie, plezier, structuur, veiligheid, leiderschap of liefde dat je zoekt? Dan zul je een aantrekking voelen tot iemand die comfortabel is met deze energie en die ook belichaamd. De mannelijke energie staat voor doelgericht zijn, leiderschap, structuur en is beschermend terwijl de vrouwelijke energie meer voor het verzorgende en empathische deel staat. Zij is intuïtief en straalt creatiekracht uit.

Beide energieën bestaan zowel in mannen als vrouwen. En je ziel is altijd op zoek naar een evenwicht tussen die twee zoals het symbool van yin & yang laat zien.

Misschien had je terwijl je opgroeide een (emotioneel) afwezige vader of moeder en is daar een onveilige hechting ontstaan waardoor je later relaties aantrekt die in lijn liggen met de wonden uit je jeugd. Wellicht is het volgende voorbeeld herkenbaar voor je.

Stel je vader was vaker weg dan thuis of werd zo opgeslokt door z’n werk dat hij weinig oog had voor jou en jouw (basis) behoeften. Dan is het mogelijk dat in je latere leven jij je (onbewust) voelt aangetrokken tot mannen die sterk op zichzelf zijn gericht en jou wederom niet zien. In de beginfase van verliefdheid schenk je misschien nauwelijks aandacht aan het feit dat hij weinig rekening met je lijkt te houden – want: all you need is love -. Het kan zijn dat hij soms lang op zich laten wachten, nogal lauw reageert op een uiting van liefde of bijvoorbeeld veel op zijn telefoon bezig is wanneer jullie samen zijn.

Soms mis je belangrijke signalen doordat ze zijn bedekt met een mantel der liefde – de bekende roze gekleurde bril – dat pas in een later stadium als het nieuwe er af is zichtbaar wordt. Het menselijke aspect kiest niet bewust voor een ervaring als deze alleen ben je vanuit zielsperspectief hier voor het leren van gekozen levenslessen die behoren tot jouw unieke blauwdruk.

Een situatie als hierboven zou je kunnen zien als een spiegel om allereerst jezelf volledig te gaan zien. Als een verpakte boodschap om de volheid van jezelf te ontdekken. Waar nog onvoldoende eigenliefde is trek je partners aan die een rol heeft om dit in beeld brengen. Werk je hier aan en kom je in balans met je eigen heelheid – zowel in je mannelijke als vrouwelijke aspecten – dan heb je voor dit deel geen ander meer nodig die je aan jezelf doet twijfelen. En mocht die nog wel even voorbijkomen dan doorzie je het en zul je geen aantrekking meer voelen.

Al je relaties zijn bedoeld voor jou om je te herinneren aan je eigen volheid.

Toen je als een onschuldige baby in je wiegje lag was er niets imperfect aan jou alleen zonder de liefde en verzorging van je ouders zou je er nu niet zijn. En om als volwassene gezonde en uitgebalanceerde realties aan te kunnen gaan heb je het als kind nodig gehad dat er aan je basisbehoeften tegemoet werd gekomen. Ik geloof dat niemand ongeschonden uit z’n jeugd komt en je gaandeweg kansen krijgt het verleden te helen doormiddel van je relaties. Het zijn je grootste leermeesters. Is je kernwond die van ‘afwijzing’ dan krijg je zolang met dit thema te maken tot je zo diep bent gegaan als de vader of moederwond en jezelf niet meer afwijst.

Wat misschien hard lijkt alleen wél de deuren opent naar een diepere liefde – voor jezelf – en je het voorkomt dat je te veel aan de andere partij of een uitkomst gaat hechten. In het 1:1 traject Sacred Alignment kunnen we samen die weg voor je vrijmaken.

Een hevige verliefdheid kan je doen geloven dat je de levensenergie van de ander ontvangt en je er aan gehecht raakt zoals een kind de liefde van zijn vader of moeder nodig heeft om te overleven. En dat voorspeld niet veel goeds. Terwijl in werkelijkheid de ander dit tot op zekere hoogte losmaakt in JOU en dat met elkaar deelt. Zolang een actieve wond nog bedekt ligt zul je door allerlei situaties getriggert raken. De pijn van het gemis wanneer de ander zich terugtrekt of de afwijzing van onbeantwoorde liefdesuitingen, jaloezie of wantrouwen. Het kan je een lange tijd als het ware gevangen houden aan die ene persoon of situatie tot je aan jezelf gaat geven wat je van de ander verlangt.

Oké en dan nu naar het leuke gedeelte van deze blog! 😉

Toen ik het patroon doorzag, vond ik het helemaal niet zo sexy om alles uit mezelf te moeten halen. Alleen wist ik ergens wel door de ervaring van eerdere relaties dat dit is wat me te doen stond als ik meer liefde in m’n leven wilde toelaten. Het bleek een trage en moeizame weg met vele ups en downs. Telkens wanneer ik een laagje dieper ging en richting mijn hart bewoog leek het ego nog harder te gaan schreeuwen. Een interne battle die me meerdere malen tot op m’n knieën bracht en me vervolgens weer bij de muren deed opvliegen. Een ware rollercoaster.

Je ego wil het niet morgen maar NU en op ten duur raak je uitgeput van die energie. Je zoekt naar rust in een vorm van bevestiging, aandacht, liefde, goedkeuring en in mijn geval van die ene man die mijn wereld op z’n kop wist te zetten. De grootste uitdaging was om te gaan inzien dat deze aantrekking meer met mij te maken had dan met hem. Het wilde me laten inzien hoe ik zelf alle mooie kwaliteiten die ik bij hem zag al in me droeg, alleen nog geintegreerd mochten worden. En dat het een enorme uitdaging is zal ik zeker niet gaan ontkrachten. Want alleen door volledige toewijding aan al het innerlijke werk en met een flinke dosis geduld – dus no shortcuts of quickfixes – heb ik het weten te draaien. (en ook jij kan het!) Ik kan inmiddels zeggen dat ik rust heb en me sterk voel. Dit wil niet zeggen dat het klaar is, want op ieder moment kun je getriggert raken alleen zijn de effecten ervan zachter en ben je op een gegeven moment zo ver dat je erdoorheen weet te werken zonder dat de angst voor zelfverlies in de weg zit.

Denk aan het stoppen van een nare gewoonte als bij roken. Het voelt vervelend en onrustig zonder je dosis nicotine en door alle beperkinging die deze afhankelijkheid met zich meebrengt wil je er eigenlijk wel mee stoppen. Het begint bij bewustwording en opmerken van: wat doet het met mij wanneer ik wel of niet rook? Welke gedachten heb ik hierover en hoe voelt dit in mijn lijf? Dit bewustzijn opent de mogelijkheid om het ook daadwerkelijk te kunnen shiften. Want ergens weet je de voordelen van niet roken en dat het je uiteindelijk die ultieme bevrijding zal geven.

Je toewijding aan deze weg is de reis naar binnen te maken. En door de mensen die op je pad verschijnen te zien als een spiegel voor waar je nog aan jezelf te werken hebt, kom je dichterbij je hart. Niet als een helft dat aanvulling nodig heeft maar als ‘heel’. Je hebt geen zoekende houding naar degene die jou compleet zal maken maar staat open om spelenderwijs te ontdekken. Wil je hier graag samen aan werken? Dan is een persoonlijk ontwikkel traject als Sacred Alignment mogelijk iets voor jou.

Want hier wordt het leuk!

Nu sta je open voor alle verrassende en nieuwe kanten van jezelf die je nog niet eerder ontdekte. Door op de eerste plaats – en zo lang nodig – de schaduw in te duiken komt er steeds meer aan het licht en werk je er naartoe om te gaan spelen en van iedere ervaring te genieten.

We zijn geneigd vast te houden aan het beeld van wie we denken te zijn en alleen de bekende delen van onszelf te laten zien terwijl iedere dag weer iets nieuws te ontdekken valt. Een verliefdheid of een (seksuele) aantrekking tot iemand brengt je naar die nog onzichtbare delen van jezelf die aandacht willen of gevoedt wil worden. En vaak worden we verliefd op het plaatje dat we van de ander hebben; zoals iemands potentie zien en dan niet meer zuiver kunnen zien hoe degene zich in werkelijkheid gedraagt.

Seksuele energie is de puurste vorm van levenskracht die grenzeloos door je heen wil stromen en niet per definitie bedoeld is om richting de ander ernaar te handelen ( kan wel ;). Als de weg eenmaal vrij is steekt het je innerlijk vuur aan die je kan inzetten voor creatieve processen of anders om fysiek in beweging te komen. Je voelt je mooi en krijgt weer zin in de toekomst. De Sexy oil van Infinirgy helpt bij het helen van eventuele seksueel trauma en laat je weer de liefde voor je eigen lijf voelen en die te accepteren.

De kunst is om je kwetsbare hart te openen en open te houden voor alles wat er is én jezelf nergens fout in te maken.

Iedere ervaring die je hebt is onderdeel van een leerschool – called life -. Telkens wanneer je op iets stuit dat het niet is word je in de richting gezet van wat wél voor jou is. Door het in de eerste plaats voor jezelf te houden kun je die enorme liefde of verliefdheid ervaren in het leven dat je nu al hebt. Bijvoorbeeld voor je mooie kinderen of je partner, in vriendschappen, het werk dat je doet of hobby’s die je hebt, de schoonheid van de natuur of voor jezelf in de spiegel. En mocht je momenteel iemand in je leven missen: ga intussen het oude opruimen en spelenderwijs je ware zelf ontdekken! Dan kan het niet anders zijn dan dat degene die daar perfect bij aansluit op een dag zomaar je leven komt binnenwandelen.

Wil je na het lezen van deze blog graag reageren of heb je een vraag? Stel die dan gerust in een privé berichtje of zet het in de reacties onder dit bericht. Voel je dat je graag dieper in dit thema wilt duiken in de vorm van persoonlijke begeleiding? Kijk dan ook hier nog even bij het aanbod via deze link: https://www.wendyvanderreep.nl/aanbod/

En geniet van alle vlinders in een heerlijke nieuwe lente!

Liefs! Wendy