Misschien herken je het, dat je ergens een ruimte binnenstapt en al direct kunt waarnemen hoe de sfeer is. Is er in die ruimte zojuist een conflict geweest, dan merk je de geladen spanning in vele gevallen op met je lijf.

Wat vrij voor de hand liggend is, is dat er op een begrafenis over het algemeen een heel andere energie hangt dan met een vrijgezellenfeest of dat je in een baan zit die niet passend voor je is en je er simpelweg op leegloopt. Alleen zijn er ook energielekken die wat meer verborgen zijn en die je wellicht iets minder snel opmerkt. En dat is waar deze blog over gaat.


Te midden van alle bezigheden zijn we ons veelal niet bewust, of vergeten het dat er op de diepere laag en in relatie met de ander altijd een energetische uitwisseling plaatsvindt. Ben jij bewust van jou en bewaak je jouw grens goed of gaat het om een gelijkwaardige en een uitgebalanceerde uitwisseling, dan hoef je nergens last van te hebben.

Want bijvoorbeeld tijdens een gesprek of na een meeting kun je ineens opmerken dat je bent leeggelopen. Je voelt je moe en je gedachten dwalen af, het is alsof er een jagende energie door je lijf heen stroomt en je humeur is gedaald tot ver beneden het vriespunt.

In dit laatste geval versterk je elkaar juist op een fijne manier doordat er een andere verbindende energie tussenbeide komt, zoals die up-lift die je tijdens een inspirerend gesprek kunt ervaren wanneer je samen op één lijn ligt of wanneer er sprake is van een liefdevolle verbinding, zoals met een soulmate waarbij het contact vaak als vanzelf lijkt te gaan.

Anderzijds kan je in een bepaald contact ook merken dat de ander het nodig vindt om zijn/haar verhaal of probleem aan jou te vertellen doordat ze er zelf wellicht geen raad mee weet. Je bent waarschijnlijk iemand die goed kan luisteren, vaak oplossingen weet of simpelweg lastig je grens aangeeft. Hiermee probeert de ander zich onbewust van de last te ontdoen om weer ruimte in het hoofd te kunnen ervaren. De energie ervan, dus aan de achterkant van het verhaal, kan via het energetische lijntje dat met jou is vast blijven vastplakken aan jouw energieveld, het gevolg is dat het nu van jou is. Je wisselt energie uit dus de ander krijgt iets van jou en andersom.

Wellicht is de ander het dan ‘for the time being’ kwijt en jij ligt bij wijze van spreken in je bed er nog over na te denken. Daar kun je last van hebben, in de zin van je onrustig voelen, slecht slapen of humeurig zijn.

Hoe ben je dan dienstbaar naar anderen,

zonder jezelf leeg te laten lopen op de ander helpen?

Hier volgen 3 tips om energielekken te voorkomen:

Tip 1. Zelfkennis

Je lichaam is de pijler van hoe het met je is. We zijn zo veel met ons hoofd bezig dat we hierdoor ons lijf niet meer goed voelen en de signalen missen. Doormiddel van fysieke sensaties, klachten en pijntjes vertelt je lijf wat wel of niet fijn is. Door regelmatig met jezelf in te checken leer je de taal van je lichaam kennen.

Maak het stil in jou op een manier die bij je past. Dit kan zijn door meditatie, een warm bad of een wandeling in de natuur. Hoe vaker je contact maakt met je lijf door je gedachten tot rust te brengen en met je aandacht in het nu kunt zijn, des te eerder je deze signalen herkent en er vervolgens naar kunt handelen.

Wil je graag ontdekken hoe je jouw welzijn voorop weet te plaatsen? : https://www.wendyvanderreep.nl/sacred-alignment/

De essentiële olie die hierbij hoort is de Happy. Dit is een olie van 100% zuivere Bergamot waarbij het thema zelfliefde centraal staat. HIer te bestellen in de shop. https://www.wendyvanderreep.nl/product/happy-bergamot/

Tip 2. Bewaak je grens

Wanneer je de signalen van je lijf leert kennen merk je steeds vaker op, in het moment, wat een gesprek of situatie met je doet. Geeft het je energie of trekt het je leeg? Voelt het licht en moeiteloos of zwaar en onrustig?

Uit gewoonte zijn we geneigd om leegtes direct te vullen, en afgeleid te zijn waardoor je grenzen vervagen. Voel dan heel bewust of je ook daadwerkelijk de ruimte hebt om datgene aan te gaan wat je voor je krijgt zoals dat ene telefoontje dat vaak uitmondt in een lange sessie. Sta jezelf toe om ‘nee’ te mogen zeggen of iets te verplaatsen wanneer dit juist voelt. Wat anderen ervan zullen denken mag minder belangrijk zijn als het gaat om jouw welzijn voorop te plaatsen. Jij zou je eigen eerste prioriteit mogen zijn, zeker wanneer je graag dienstbaar bent voor de ander.

Wil je deze oefening en meer samen leren beheersen? Kies dan voor een 1:1 traject : https://www.wendyvanderreep.nl/sacred-alignment/

De essentiële olie die hierbij hoort is de Freely. Dit is een olie van 100% zuivere Melaleuca ook wel tea tree genoemd. Freely helpt je te bevrijden van gewoontes die je niet meer dienen en bij het stellen van heldere grenzen. De Freely is via deze link te bestellen in de shop. https://www.wendyvanderreep.nl/product/freely-melaleuca/

Tip 3. Oefenen en bewuste keuzes

Afvragen waar in dit moment de behoefte ligt, zijn we niet gewend om voor onszelf te doen en dit vraagt om het aanleren van nieuwe gewoontes.

Start de dag, en herhaal dit vaker, met een korte oefening in stilte waarop je met je aandacht nog niet bent bij je e-mails of het ontbijt klaarmaken. Wanneer je pas bent ontwaakt is het makkelijker om dicht bij jezelf te zijn en hiermee zet je de toon voor de rest van de dag. Gedurende de dag kun je dit herhalen om weer naar je rust terug te keren.

Check-in oefening om dagelijks te herhalen:

Je ligt nog in bed of zit ergens op een stoel of bank.

Maak dan heel bewust contact met je lijf.

Scan je hele lichaam vanaf je tenen tot je kruin.

Zonder oordeel merk je op wat je tegenkomt.

Leg dan beide handen op je hart en breng de aandacht naar je ademhaling.

Neem dan 3 x een diepe bewuste ademhaling.

Ontspan en open je voor het antwoord, misschien ontvang je het direct doormiddel van een ingeving, in beeld of een gevoel en krijg je nog niets, vertrouw er dan op dat het je op een later moment wordt gegeven. Volg de aanwijzingen van je intuïtie.

Met deze 3 tips word je bewust van energielekken en ze helpen zorgvuldiger omgaan met je energiesysteem zodat jij in balans bent en je doorgaans gelukkiger en blijer voelt. Deel ook vooral deze blog met iemand waarvan jij denkt dat ze er iets aan heeft.

Verder raad ik je de Purely oil aan van Infinirgy wanneer je last hebt van energielekken. Dit is een essentiële olie met 100% zuivere Lemongras die je energieveld opschoont en je beschermt tegen lagere energieën die niet van jou zijn. De olie is hier te bestellen in de shop.